Folklórny súbor Čačina

FS cacina

Folklórny súbor Čačina pôsobí pri Mestskom kultúrnom centre v Spišskej Novej Vsi od roku 1972.

V súbore pôsobí cca 30 mladých ľudí v tanečnej zložke. Vo svojom repertoári interprétujú členovia súboru tance, spevy a hudbu hlavne regiónu Spiša, susedného Šariša, Zemplína a cigánske tance a spevy.
Folklórny súbor Čačina svojou systematickou prácou od svojho vzniku si vybudoval významné postavenie medzi súbormi v našom regióne, čo ho predurčilo reprezentovať na mnohých súťažných a nesúťažných festivaloch nielen na domácich pódiách, ale aj v zahraničí. Naše tradície, zvyky a folklór súbor úspešne prezentoval vo Francúzsku, Nemecku, Taliansku, Grécku, Holandsku, Belgicku, Anglicku, Turecku, Poľsku,Lotyšsku, Rusku a susednom Česku. V skúšobni súboru v Dome kultúry Mier visia mnohé diplomy a ceny z festivalov, ktoré dokumentujú vysokú úroveň ale i nadšenie členov súboru zanietených pre folklór. Významnou mierou súbor prispieva svojimi vystúpeniami na úrovni mesta a regiónu pri nadväzovaní kultúrnych a hospodárskych stykov, pri rôznych významných podujatiach medzinárodného významu.

Súbor úspešne reprezentoval mesto ako aj Slovenskú republiku napr. v roku 2012 na medzinárodnom festivale v Šanghaji v Číne a v roku 2013 na Medzinárodnom festivale v Kurdistane.

Umeleckým vedúcim je Ing. Jozef Kozák, t. č. +421 911 954 828

Skúšky súboru prebiehajú počas pondelkov, piatkov v Dome kultúry Mier – vstup oproti reštaurácii Ombre, Šafárikovo námestie 7, sídl. Mier

Tanečné skúšky
pondelok: 18:00 – 20:30
piatok: 18:00 - 20:30

 

konkurz cacina

Galéria

Zostaň informovaný o našich novinkách

Prihlás sa do nášho newslettra a budeme ti zasielať novinky priamo na e-mail.